Zuivel

Zuivel

Door de stijgende populariteit van streekproducten, zijn er steeds meer ondernemende mensen die meer willen weten over het maken van zuivel en kaas producten. Daarnaast reserveren steeds meer melkveehouders een percentage van hun gewonnen melk voor eigen zuivelbereiding.

De consument wil het voedsel dichtbij huis kopen, het kan dus als melkveehouder interessant zijn om zelf kaas of zuivelproducten te maken en te verkopen. Maar, om van rauwe melk tot smakelijke en houdbare melkproducten te komen, komt wel wat kijken. Gelukkig weten we bij DTC hoe je de lekkerste yoghurt, boter, kaas, kwark of zelfs kefir maakt en deze kennis geven we graag aan je door.

DTC levert praktische trainingen in haar kleinschalige zuivelafdeling te Oenkerk. We brengen je vaardigheden, kennis en inzicht bij door alles in de praktijk te brengen. Je leert sneller wanneer je zelf de handen uit de mouwen steekt. Voorbehandeling van de melk, pasteuriseren en ontromen komen aanbod. Maar denk ook aan verpakkingsopties, kwaliteitsmanagement , bedrijfseconomie en marketing. Je leert dus niet alleen om je zuivel product zo lekker mogelijk te maken, we helpen je ook het in de markt te zetten!

De zuiveltrainingen worden uitgevoerd door onze enthousiaste trainers. Voor elk doel en elke groep kan een training gemaakt worden op maat. Neem daarvoor contact met ons op.