Veel geleerd tijdens MKM in Oenkerk
Gepubliceerd op : 25 juni 2015

Op donderdag 14 juni 2015 werd de training Middelbaar Kader Melkveehouderij op feestelijke wijze afgesloten. Deze training is gericht op het managen van het melkveebedrijf. Het managen van een bedrijf is meer dan koeien melken en voeren.

Het afgelopen seizoen (september 2014 tot eind maart 2015) volgden 23 deelnemers de training MKM. De training bestaat uit verschillende modules. Per module worden er thuis opdrachten gemaakt en aan het eind hebben de deelnemers een eindgesprek over hun portfolio map. Tijdens het eindgesprek wordt beoordeeld of de deelnemer voldoende knowhow heeft over het managen van een melkveebedrijf. Afgelopen donderdag ontvingen de deelnemers hun certificaat en kunnen zij met de nieuw opgedane kennis en vaardigheden aan de slag in de melkveehouderij. Een aantal deelnemers werkt thuis mee op het bedrijf. Andere deelnemers zoeken een baan in de melkveehouderij. Doordat deze training door de jaren heen een duidelijke reputatie heeft opgebouwd melden cursisten van afgelopen seizoen dat zij een baan hebben gekregen omdat ze bij Dairy Training Centre in Oenkerk MKM hebben gevolgd. Dat is goed nieuws!

Uitspraak van één van de deelnemers: “Ik zie de verbanden veel sneller omdat het ene met het andere heeft te maken. En ik kan makkelijker keuzes maken omdat ik beter weet waar ik het over heb. Verder ben ik een gelijkwaardige gesprekspartner geworden voor vertegenwoordigers en adviseurs”

Laatste DTC nieuws