Dairy Training Centre start nieuwe TOP Melkveehouderij training
Gepubliceerd op : 13 september 2018

OENKERK & LAGE MIERDE – Dairy Training Centre (DTC) – het trainingscentrum voor de melkveehouderij – start in oktober 2018 voor het eerst met de training ‘TOP-medewerker Melkveehouderij’. De meerdaagse training sluit aan op een mbo-opleiding veehouderij en kan gezien worden als vervolgopleiding.

De training is een tweejarig traject bestaande uit 30 dagen. In de twee jaar wordt met behulp van praktische en theoretische lessen verschillende onderwerpen aangeboden, waaronder; kalver-opfok, voederproductie, diergezondheid, melkwinning en veeverloskunde. De geleerde kennis maakt de deelnemer zich eigen door verschillende opdrachten uit te voeren tijdens het lopen van een stage of het werken op een melkveehouderijbedrijf. Tijdens de training zijn er meerdere certificaten te behalen, bijvoorbeeld het certificaat veeverloskunde, melkwinning en kunstmatige inseminatie. Na het behalen van alle certificaten heb je de training succesvol afgerond en ben je volledig bekwaam als medewerker in de melkveehouderij.

De training TOP-melkveehouderij wordt gegeven voor gediplomeerden van een twee of driejarige mbo-opleiding veehouderij. Deelname is echter ook mogelijk wanneer er een andere opleiding en/of ervaring is op een gelijkwaardig niveau. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zijn er 1, 2 of 3 trainingslocaties in Noord, Midden of Zuid Nederland.

Meer informatie over de training is op te vragen via https://www.dairytrainingcentre.com/trainingen/http-www-dairytrainingcentre-com-trainingen-top-medewerker-melkveehouderij. Op de website van DTC is het ook mogelijk om je direct in te schrijven voor de training.

DTC verzorgt nationaal en internationaal praktijktrainingen voor medewerkers van grootschalige melkveebedrijven maar ook voor kleinschalige ondernemers. De trainingen worden georganiseerd voor alle belangstellenden voor de melkveehouderijsector, zowel voor mensen met of zonder een agrarische achtergrond. Met het uitgebreide aanbod aan trainingen is DTC hét trainingscentrum voor de melkveehouderij en melkverwerking. Het actuele trainingsaanbod is te vinden op www.dairytrainingcentre.com.

Laatste DTC nieuws