Dairy Training Centre ontvangt Keniaanse agrariërs
Gepubliceerd op : 24 juli 2018

OENKERK – Dairy Training Centre (DTC) – het trainingscentrum voor de melkveehouderij – heeft onlangs zestien Keniaanse agrariërs ontvangen. Deze Afrikaanse boeren bezochten in juli verschillende agrarische bedrijven verspreid door heel Nederland.

Tijdens het verblijf van een week in Nederland hebben de Keniaanse boeren onder andere Bles Dairies, Uniform Agri, CRV Breeding Centre en de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht bezocht. Ook hebben de Kenianen een dag meegewerkt op een melkveebedrijf. Er ontstonden interessante kennisuitwisselingen over de verschillende manieren van agrarisch ondernemen in beide landen. Het toevoegen van water aan het rantsoen zorgde voor veel bekijks bij de Kenianen. De trainers van DTC verzorgden gedurende de week onder andere trainingen op het gebied van jongvee opfok, ruwvoerwinning en het samenstellen van rantsoenen.

DTC verzorgt nationaal en internationaal praktijktrainingen voor medewerkers van grootschalige melkveebedrijven maar ook voor kleinschalige ondernemers. De verschillende trainingsprogramma’s worden ontwikkeld in samenwerking met de klant en op maat samengesteld. Door samen te werken met diverse instituten en praktijkbedrijven staat DTC letterlijk dichter bij de klant. Met het uitgebreide aanbod aan trainingen is DTC hét trainingscentrum voor de melkveehouderij en melkverwerking. Het actuele trainingsaanbod is te vinden op www.dairytrainingcentre.com.

Laatste DTC nieuws